Skip to content

Wat doen wij voor u

Onze werkwijze

Over onze werkwijze

Tijdens de aanloop naar de uitvaart

Zodra u contact met ons heeft opgenomen zullen wij de nodige stappen nemen. Denkt u aan  de opbaring op het huisadres of het overbrengen van de overledene naar het Uitvaarthuis. Ook maken we een afspraak voor het eerste gesprek met onze uitvaartverzorger.

Wij vinden het belangrijk dat u uw eigen keuzes maakt en nemen u zoveel mogelijk werk uit handen. Wij verwachten niet van u dat u tijdens het eerste gesprek overal een pasklaar antwoord op heeft. We doen iedere dag een beetje.

Het kan heel waardevol en troostend zijn als u zelf actief betrokken bent tijdens de uitvaart. Dit stemmen we samen met u af. Wij ondersteunen u waar het nodig is.

Als het niet fijn vindt om uw dierbare thuis op te baren, kunt u kiezen voor het Uitvaarthuis. Het Uitvaarthuis is gevestigd aan het Emopad 56 in Geldrop. Hier kunt u afscheid nemen zoals u dat thuis zou doen. U kunt uw dierbare bezoeken wanneer u wilt. Indien gewenst ontvangt u een sleutel van de familiekamer waar uw dierbare verblijft. Het Uitvaarthuis is ook geschikt voor een afscheid in kleine kring.

Hans Raaijmakers Kerkdienst

De verzorging van de overledene kan thuis plaatsvinden of in het Uitvaarthuis. U bent van harte welkom om dit samen met ons te doen, als u dat fijn vindt. Wilt u liever dat wij de overledene verzorgen zonder uw aanwezigheid? Natuurlijk doen wij dat met evenveel aandacht en toewijding, eventueel aan de hand van een actuele foto van uw dierbare.

Ook de rouwkaarten en gedachteniskaartjes maken wij graag voor u. Wij streven naar een unieke en persoonlijke kaart, welke wij in overleg met u ontwerpen. De kaart is pas goed als u tevreden bent. Uiteraard ontvangt u ook een digitale versie welke u eventueel via e-mail of social media kunt verspreiden.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst worden vaak foto’s getoond op een beeldscherm. Ook deze fotopresentaties verzorgen wij met veel aandacht en tot in het kleinste detail. Wij stemmen de foto’s en muziek naadloos op elkaar af. Klikt u hier voor een voorbeeld. U kunt de foto’s digitaal aanleveren, maar u mag ook de fysieke albums aan ons overhandigen.

Wij helpen u bij het organiseren van een waardig en respectvol afscheid. Wij nemen u stap voor stap mee.
Wenst u een alternatieve locatie voor het afscheid? Ook op dat gebied hebben we veel ervaring en wij adviseren u bij keuzes die gemaakt kunnen worden. Wij communiceren helder over de kosten en u ontvangt een kostenbegroting op maat, zodra alle wensen duidelijk zijn. Een eventuele uitkering van een uitvaartverzekering nemen wij hierin mee en wij zullen deze voor u indienen.

Reacties en ervaringen van nabestaanden

Uitvaarthuis Geldrop

In alle rust afscheid nemen zoals u het thuis zou doen

Het Uitvaarthuis in Geldrop is uniek in de regio. In huiselijke sfeer kunt u dag en nacht uw dierbare bezoeken. Het Uitvaarthuis is gevestigd aan het Emopad 56 en heeft drie sfeervol ingerichte familiekamers. Indien gewenst krijgt u een sleutel die toegang geeft tot uw eigen familiekamer waar u in alle rust afscheid kunt nemen en bezoek kunt ontvangen. Uw privacy is te allen tijde gewaarborgd.

Voorbespreking

Uw uitvaartwensen kenbaar maken en uw vragen beantwoord

Misschien heeft u vragen en wilt u graag tijdens een persoonlijk gesprek uw wensen doornemen. Voor uzelf, of wellicht voor een dierbare naaste. Tijdens een voorbespreking geven wij u geheel vrijblijvend informatie over diverse mogelijkheden.
Hierbij kunt u denken aan de locatie van de opbaring en uitvaart, de rouwkaart, muziek, etc. en indien u wenst ook over de kosten.

Kosten en verzekering

Informatie over te verwachten kosten

Een uitvaart met crematie kost, afhankelijk van uw wensen, over het algemeen tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Een begrafenis is in het algemeen duurder.
Wilt u meer informatie over de kosten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bij het verzorgen van een uitvaart communiceren we altijd duidelijk wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ook  kunt u bij ons terecht als u een (natura) uitvaartverzekering heeft. 

Begraven of cremeren

Wij adviseren u graag over alle mogelijke locaties

Afhankelijk van uw wensen en de grootte van het gezelschap adviseren wij u over mogelijke locaties waar op een passende manier afscheid genomen kan worden van uw dierbare. We hebben ruime ervaring met verschillende locaties in de regio. Zowel kerkelijk, modern, huiselijk, (natuur)begraven of cremeren. Een kleinschalig afscheid met condoleance en catering in ons Uitvaarthuis is ook mogelijk.