Skip to content

Rouwdrukwerk en fotopresentaties

Voor u ontworpen door onze grafisch vormgevers, ook in het weekend

Rouwdrukwerk

Van beeldbewerking, proefdrukken en verzending

Voor de kennisgeving van het overlijden kunt u bij ons een keuze maken uit een uitgebreide collectie rouwkaarten, van traditioneel tot eigentijds, van eenvoudig tot kleurrijk. Het is uiteraard mogelijk om de rouwkaart desgewenst te voorzien van een persoonlijke afbeelding. Welke we vakkundig kunnen bewerken naar uw wens.

Een persoonlijke rouwkaart kan een bijdrage leveren aan een goede start van het rouwproces. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Omdat wij de vervaardiging van het rouwdrukwerk in eigen beheer hebben, zijn wij in staat u op elk moment van dienst te zijn om u bijvoorbeeld een fysieke proefdruk te tonen.

Voor de tekst op de rouwkaart kunnen wij u voorbeeldteksten tonen. Ook hier geldt echter dat de kaart persoonlijker wordt wanneer u een eigen tekst samenstelt.

Informatie over het versturen van rouwkaarten ontvangt u van ons, u kunt deze ook vinden op de website van PostNL.

Gedachtenis- en dankkaarten kunnen eventueel in dezelfde stijl als de rouwbrief of kaart opgemaakt worden. Hetzelfde geldt voor een eventuele rouwadvertentie in een dag- of weekblad.

Verzorging muziek en beeldpresentatie tijdens het afscheid

Foto’s van vroeger, herinneringen aan mooie momenten samen onder begeleiding van lievelingsmuziek; beeld en geluid zeggen soms meer dan duizend woorden.

Tijdens een afscheidsbijeenkomst wordt meestal persoonlijke muziek afgespeeld en vaak worden er foto’s en/of filmpjes van de overledene op de beeldschermen getoond. In het verleden moest de familie zelf de fotopresentatie samenstellen en deze samen met de muziekstukken tijdens kantooruren aanleveren bij het crematorium.

Wij kunnen deze werkzaamheden van u overnemen. U hoeft slechts aan te geven welke muziekstukken u wenst en de fysieke en/of digitale foto’s aan te leveren. We bespreken uw wensen, zorgen dat de gewenste muziekstukken in ons bezit komen en dat de foto’s tijdens de juiste muziekstukken worden ingedeeld. Hierna wordt u uitgenodigd om een controle te doen waarna u nog aanpassingen kunt doorgeven. Na goedkeuring zorgen wij er voor dat de bestanden worden aangeleverd en getest bij de locatie van de afscheidsdienst. De nieuwe service heeft voor nabestaanden veel voordelen:

  • U hoeft zelf geen CD’s meer bij elkaar te zoeken of de muziek te downloaden
  • U hoeft niemand te zoeken die een fotopresentatie voor u kan samenstellen
  • U hoeft de bestanden niet meer zelf naar het crematorium te brengen
  • Door onze nauwe samenwerking met het crematorium worden fouten voorkomen
  • De door ons aangeleverde beeldpresentatie sluit naadloos aan op de muziekstukken

Steeds vaker kiest men ervoor om bewegende beelden hierin te verwerken. De presentatie krijgt hiermee een dynamisch en extra persoonlijk karakter.

Bekijk hier een korte introductievideo:

Wensenboekje

Mijn persoonlijke uitvaart

Het kan goed zijn om af en toe eens stil te staan bij uw eigen levenseinde, ook als u nog gezond bent. Mocht u uw wensen voor uw eigen uitvaart willen vastleggen, kunt u bij ons het gratis wensenboekje “Mijn persoonlijke uitvaart” aanvragen.

Zo is het duidelijk voor uw nabestaanden wat uw wensen zijn en kunnen makkelijker de juiste keuzes gemaakt worden, als de tijd daar is.

Wensenboekje Hans Raaijmakers

Wensenboekje

Mijn persoonlijke uitvaart

Het kan goed zijn om af en toe eens stil te staan bij uw eigen levenseinde, ook als u nog gezond bent. Mocht u uw wensen voor uw eigen uitvaart willen vastleggen, kunt u bij ons het gratis wensenboekje “Mijn persoonlijke uitvaart” aanvragen. Zo is het duidelijk voor uw nabestaanden wat uw wensen zijn en kunnen makkelijker de juiste keuzes gemaakt worden, als de tijd daar is.

Uitvaarthuis Geldrop

In alle rust afscheid nemen zoals u het thuis zou doen

Het Uitvaarthuis in Geldrop is uniek in de regio. In huiselijke sfeer kunt u dag en nacht uw dierbare bezoeken. Het Uitvaarthuis is gevestigd aan het Emopad 56 en heeft drie sfeervol ingerichte familiekamers. Indien gewenst krijgt u een sleutel die toegang geeft tot uw eigen familiekamer waar u in alle rust afscheid kunt nemen en bezoek kunt ontvangen. Uw privacy is te allen tijde gewaarborgd.

Voorbespreking

Uw uitvaartwensen kenbaar maken en uw vragen beantwoord

Misschien heeft u vragen en wilt u graag tijdens een persoonlijk gesprek uw wensen doornemen. Voor uzelf, of wellicht voor een dierbare naaste. Tijdens een voorbespreking geven wij u geheel vrijblijvend informatie over diverse mogelijkheden.
Hierbij kunt u denken aan de locatie van de opbaring en uitvaart, de rouwkaart, muziek, etc. en indien u wenst ook over de kosten.

Kosten en verzekering

Informatie over te verwachten kosten

Een uitvaart met crematie kost, afhankelijk van uw wensen, over het algemeen tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Een begrafenis is in het algemeen duurder.
Wilt u meer informatie over de kosten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bij het verzorgen van een uitvaart communiceren we altijd duidelijk wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ook  kunt u bij ons terecht als u een (natura) uitvaartverzekering heeft. 

Begraven of cremeren

Wij adviseren u graag over alle mogelijke locaties

Afhankelijk van uw wensen en de grootte van het gezelschap adviseren wij u over mogelijke locaties waar op een passende manier afscheid genomen kan worden van uw dierbare. We hebben ruime ervaring met verschillende locaties in de regio. Zowel kerkelijk, modern, huiselijk, (natuur)begraven of cremeren. Een kleinschalig afscheid met condoleance en catering in ons Uitvaarthuis is ook mogelijk.