Skip to content

Verzorging en opbaring

Opbaring thuis of in het Uitvaarthuis

Na een overlijden moet er een beslissing worden genomen waar de overledene wordt opgebaard. U kunt hierbij kiezen tussen een opbaring thuis of bijvoorbeeld in een familiekamer van het Uitvaarthuis. Indien gewenst, komen wij de mogelijkheden eerst persoonlijk bij u bespreken.

Zowel bij een thuisopbaring als bij een opbaring in een Uitvaarthuis wordt u de gelegenheid geboden om de overledene mee te helpen verzorgen. U kunt zelf bepalen welke handelingen u hierbij wilt verrichten. Een deskundige medewerker staat u daarbij ter zijde. Het helpen met de verzorging kan heel troostend werken en helpen bij de rouwverwerking. U bent natuurlijk niet verplicht om te helpen, u kunt ook gewoon bij de verzorging aanwezig zijn. Mocht u niet aanwezig kunnen of willen zijn dan zullen wij de gehele verzorging regelen aan de hand van actuele foto’s.

Wanneer u ervoor kiest om uw dierbare bij u thuis te houden, dan bieden wij verschillende mogelijkheden om een ruimte af te scheiden of aan te kleden.

Verzorgingskamer Hans Raaijmakers Uitvaartzorg

Naast bovengenoemde mogelijkheden kunt u er ook voor kiezen om de overledene eerst één of meerdere dagen thuis en de overige dagen in het Uitvaarthuis op te baren. Andersom kan natuurlijk ook.

Thanatopraxie-behandeling (lichte balseming)

Naast bovengenoemde mogelijkheden kunt u er ook voor kiezen om de overledene eerst één of meerdere dagen thuis en de overige dagen in het Uitvaarthuis op te baren. Andersom kan natuurlijk ook.

Zeker bij een thuisopbaring zullen wij de mogelijkheid voor een Thanatopraxie-behandeling (lichte balseming) kenbaar maken. Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die er voor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Het lichaam van een overledene kan door thanatopraxie voor een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling krijgen. De cosmetische effecten van thanatopraxie kunnen nabestaanden helpen bij het afscheid nemen.

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt nabestaanden de mogelijkheid hun dierbaren een dergelijke behandeling te laten ondergaan. Een groot voordeel hierbij, is dat het lichaam van de overledene niet gekoeld hoeft te worden. U heeft hierdoor geen last van het geluid van een koeling, en het lichaam voelt minder koud aan. Zeker wanneer een overledene in een thuissituatie opgebaard wordt, kan dit rust bieden aan de nabestaanden.

Zeker bij een thuisopbaring zullen wij de mogelijkheid voor een thanatopraxie-behandeling kenbaar maken.

Als vanzelfsprekend is het ook altijd mogelijk om de overledene op te baren met gebruik van een koeling indien u wenst.

Maak kennis met ons team

Het team van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers is menselijk betrokken, ervaren, hecht, snel schakelend en staat als team samen voor u klaar.

Ook onze partners op het gebied van woorddienstbegeleiding, chauffeurs, thanatopraxie verzorgers en cateraars zijn volledig op elkaar ingespeeld.

UItvaartverzorgers_Hans Raaijmakers UItvaartzorg

Uitvaarthuis Geldrop

In alle rust afscheid nemen zoals u het thuis zou doen

Het Uitvaarthuis in Geldrop is uniek in de regio. In huiselijke sfeer kunt u dag en nacht uw dierbare bezoeken. Het Uitvaarthuis is gevestigd aan het Emopad 56 en heeft drie sfeervol ingerichte familiekamers. Indien gewenst krijgt u een sleutel die toegang geeft tot uw eigen familiekamer waar u in alle rust afscheid kunt nemen en bezoek kunt ontvangen. Uw privacy is te allen tijde gewaarborgd.

Voorbespreking

Uw uitvaartwensen kenbaar maken en uw vragen beantwoord

Misschien heeft u vragen en wilt u graag tijdens een persoonlijk gesprek uw wensen doornemen. Voor uzelf, of wellicht voor een dierbare naaste. Tijdens een voorbespreking geven wij u geheel vrijblijvend informatie over diverse mogelijkheden.
Hierbij kunt u denken aan de locatie van de opbaring en uitvaart, de rouwkaart, muziek, etc. en indien u wenst ook over de kosten.

Kosten en verzekering

Informatie over te verwachten kosten

Een uitvaart met crematie kost, afhankelijk van uw wensen, over het algemeen tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Een begrafenis is in het algemeen duurder.
Wilt u meer informatie over de kosten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bij het verzorgen van een uitvaart communiceren we altijd duidelijk wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ook  kunt u bij ons terecht als u een (natura) uitvaartverzekering heeft. 

Begraven of cremeren

Wij adviseren u graag over alle mogelijke locaties

Afhankelijk van uw wensen en de grootte van het gezelschap adviseren wij u over mogelijke locaties waar op een passende manier afscheid genomen kan worden van uw dierbare. We hebben ruime ervaring met verschillende locaties in de regio. Zowel kerkelijk, modern, huiselijk, (natuur)begraven of cremeren. Een kleinschalig afscheid met condoleance en catering in ons Uitvaarthuis is ook mogelijk.