Skip to content

Begraven of cremeren

Uitvaartzorg in Geldrop, Nuenen, Eindhoven, Waalre en omstreken.

Wanneer u met een overlijden geconfronteerd wordt, moet u verschillende keuzes maken. Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden is; wordt de overledene begraven of gecremeerd? In enkele gevallen is er geen keuze, zoals bij intensief medicijn gebruik voorafgaand aan het overlijden. Maar tegenwoordig is veel meer mogelijk ten opzichte van vroeger.

Zo heeft “natuurbegraven” zijn intrede gedaan. Een grote natuurbegraafplaats in de regio is te vinden in Heeze: Natuurbegraafplaats Schoorsveld. Waar eventueel zelf voor een overlijden een plek gereserveerd kan worden.

Is de wens om gecremeerd te worden maar willen de nabestaanden een fijne plek hebben om naar toe te gaan? Dan kan er i.p.v. uitstrooien ook gekozen worden voor een urnengraf op een begraafplaats.

We zien dat een afscheidsbijeenkomst lang niet altijd meer plaats vindt in een kerk of crematorium. Ook wordt er steeds vaker afscheid genomen in kleine kring of op alternatieve uitvaartlocaties. Zo wordt een uitvaart persoonlijk en wordt er alles aan gedaan om van het afscheid een mooie herinnering te maken.

Wij zijn bekend met nagenoeg alle begraafplaatsen, kerken en uitvaartlocaties in regio Eindhoven. En kunnen deze samen met u bezoeken tijdens het regelen van een uitvaart van uw dierbare.

Liever een afscheidsdienst in de regio maar begraven worden elders in het land? Geen enkel probleem na het afscheid zal de uitvaartverzorger de overledenen begeleiden naar de gewenste rustplaats.

Mocht u meer informatie wensen over diverse mogelijkheden en kosten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Begraven of cremeren

Wensenboekje

Mijn persoonlijke uitvaart

Het kan goed zijn om af en toe eens stil te staan bij uw eigen levenseinde, ook als u nog gezond bent. Mocht u uw wensen voor uw eigen uitvaart willen vastleggen, kunt u bij ons het gratis wensenboekje “Mijn persoonlijke uitvaart” aanvragen.

Zo is het duidelijk voor uw nabestaanden wat uw wensen zijn en kunnen makkelijker de juiste keuzes gemaakt worden, als de tijd daar is.

Wensenboekje Hans Raaijmakers

Wensenboekje

Mijn persoonlijke uitvaart

Het kan goed zijn om af en toe eens stil te staan bij uw eigen levenseinde, ook als u nog gezond bent. Mocht u uw wensen voor uw eigen uitvaart willen vastleggen, kunt u bij ons het gratis wensenboekje “Mijn persoonlijke uitvaart” aanvragen. Zo is het duidelijk voor uw nabestaanden wat uw wensen zijn en kunnen makkelijker de juiste keuzes gemaakt worden, als de tijd daar is.

Uitvaarthuis Geldrop

In alle rust afscheid nemen zoals u het thuis zou doen

Het Uitvaarthuis in Geldrop is uniek in de regio. In huiselijke sfeer kunt u dag en nacht uw dierbare bezoeken. Het Uitvaarthuis is gevestigd aan het Emopad 56 en heeft drie sfeervol ingerichte familiekamers. Indien gewenst krijgt u een sleutel die toegang geeft tot uw eigen familiekamer waar u in alle rust afscheid kunt nemen en bezoek kunt ontvangen. Uw privacy is te allen tijde gewaarborgd.

Voorbespreking

Uw uitvaartwensen kenbaar maken en uw vragen beantwoord

Misschien heeft u vragen en wilt u graag tijdens een persoonlijk gesprek uw wensen doornemen. Voor uzelf, of wellicht voor een dierbare naaste. Tijdens een voorbespreking geven wij u geheel vrijblijvend informatie over diverse mogelijkheden.
Hierbij kunt u denken aan de locatie van de opbaring en uitvaart, de rouwkaart, muziek, etc. en indien u wenst ook over de kosten.

Kosten en verzekering

Informatie over te verwachten kosten

Een uitvaart met crematie kost, afhankelijk van uw wensen, over het algemeen tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Een begrafenis is in het algemeen duurder.
Wilt u meer informatie over de kosten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bij het verzorgen van een uitvaart communiceren we altijd duidelijk wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ook  kunt u bij ons terecht als u een (natura) uitvaartverzekering heeft. 

Begraven of cremeren

Wij adviseren u graag over alle mogelijke locaties

Afhankelijk van uw wensen en de grootte van het gezelschap adviseren wij u over mogelijke locaties waar op een passende manier afscheid genomen kan worden van uw dierbare. We hebben ruime ervaring met verschillende locaties in de regio. Zowel kerkelijk, modern, huiselijk, (natuur)begraven of cremeren. Een kleinschalig afscheid met condoleance en catering in ons Uitvaarthuis is ook mogelijk.