Skip to content

Wat te doen na overlijden?

Lees hieronder wat u direct moet regelen

Direct na overlijden regelen

We geven u houvast aan de hand van een stappenplan

Er komt veel op u af op het moment dat een dierbare komt te overlijden. In korte tijd zullen er veel dingen geregeld moeten worden. Wij staan u bij in deze moeilijke periode.

Wat u als eerste moet regelen:

De (huis)arts dient het overlijden vast te stellen. Wanneer het een natuurlijk overlijden betreft zal de arts een verklaring van overlijden afgeven. Met deze verklaring kan op een later moment aangifte worden gedaan in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden.
Heeft het overlijden in een ziekenhuis of zorginstelling plaatsgevonden dan schakelt het personeel een arts in.

Als de arts twijfelt of weet dat er een niet-natuurlijke doodsoorzaak is, schakelt hij de gemeentelijk lijkschouwer in.

Als de arts is geweest neemt u contact op met Uitvaartzorg Hans Raaijmakers:

Tijdens ons eerste contact zullen wij u in het kort informeren wat er eventueel dient te gebeuren. Tevens maken we dan een afspraak voor het eerste persoonlijke gesprek.

Wat u daarna kunt doen:

Zeker bij een plotseling overlijden spelen emoties vaak hoog op. Probeer een en ander eerst rustig te overdenken en met elkaar te bespreken. Het zou bijvoorbeeld jammer zijn wanneer de overledene al naar een uitvaartcentrum is overgebracht terwijl u achteraf liever had gehad dat uw dierbare thuis was opgebaard.

Ga na of er wensen zijn vastgelegd, bijvoorbeeld een donorcodicil, testament of in het wensenboekje ‘Mijn persoonlijke uitvaart’ van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers.

Ga na of de overledene een uitvaartverzekering had. U bent niet verplicht om de uitvaart ook door de verzekeraar te laten verzorgen. U mag altijd zelf besluiten door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen. Voor vragen hierover kunt u ons vrijblijvend dag en nacht bellen.
Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar via:

Maak kennis met ons team

Het team van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers is menselijk betrokken, ervaren, hecht, snel schakelend en staat als een familie voor u klaar.

Ook onze partners op het gebied van woorddienstbegeleiding, chauffeurs, thanatopraxie verzorgers en cateraars zijn volledig op elkaar ingespeeld.

UItvaartverzorgers_Hans Raaijmakers UItvaartzorg