Thanatopraxie

Lichte vorm van balseming

thanatopraxie_homeThanatopraxie is een lichte vorm van balseming die er voor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Het lichaam van een overledene kan door thanatopraxie voor een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling krijgen. De cosmetische effecten van thanatopraxie kunnen nabestaanden helpen bij het afscheid nemen.

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt nabestaanden de mogelijkheid hun dierbaren een dergelijke behandeling te laten ondergaan. Een groot voordeel hierbij, is dat het lichaam van de overledene niet gekoeld hoeft te worden. U heeft hierdoor geen last van het geluid van een koeling, en het lichaam voelt minder koud aan. Zeker wanneer een overledene in een thuissituatie opgebaard wordt, kan dit rust bieden aan de nabestaanden.

Ger HendrikxGer Hendrikx van De Overledenenzorg is gediplomeerd thanatopracteur en verzorgt de behandelingen voor Uitvaartzorg Hans Raaijmakers. Door zijn jarenlange ervaring en betrokkenheid is hij in staat in iedere situatie, zowel thuis als in een uitvaartcentrum, de behandeling op een correcte manier uit te voeren.

Zeker bij een thuisopbaring zullen wij de mogelijkheid voor een thanatopraxie-behandeling kenbaar maken.

 

Als vanzelfsprekend is het ook altijd mogelijk om de overledene op te baren met gebruik van een koeling indien u wenst.


Klik hier voor een technische uitleg van het Thanatopraxie proces

 

Gerelateerde pagina's: