Kennismaking

Over Hans en Leon Raaijmakers

Na jarenlang in het crematorium in Heeze te hebben gewerkt, maakte Hans in 1995 de overstap naar de uitvaartzorg. Na eerst als uitvaartverzorger bij een grote uitvaartonderneming in Geldrop te zijn begonnen, is hij in de loop der jaren binnen dit bedrijf doorgegroeid naar leidinggevende. Dit had echter wel een keerzijde.


Hans: “Het verzorgen van uitvaarten kwam hierdoor steeds meer in het gedrang. Ik miste daardoor het contact met nabestaanden en het feit dat ik echt iets voor mensen kon betekenen die in een moeilijke periode van hun leven terecht waren gekomen. Gesterkt door de vele positieve reacties die ik altijd van nabestaanden heb mogen ontvangen, heb ik besloten om met ingang van 1 januari 2012 een eigen uitvaartonderneming te beginnen.”

Leon en Hans Raaijmakers


Exact 2 jaar na de oprichting, op 1 januari 2014, is Hans’ zoon Leon fulltime in dienst gekomen. De jarenlange ervaring in de uitvaartbranche van Hans, gecombineerd met de kennis in vormgeving en audiovisuele techniek van Leon, bleek een juiste mix waardoor alle facetten die bij een uitvaart komen kijken in eigen beheer verzorgd konden gaan worden. Dit kwam de flexibiliteit naar nabestaanden toe alleen maar ten goede.Leon: “Opgegroeid met een vader als uitvaartverzorger heb ik van jongs af aan meegekregen wat het vak inhoudt. Toen hij besloot om een eigen uitvaartonderneming te starten, ben ik vanaf de eerste dag nauw betrokken geweest bij alle werkzaamheden die zich voordeden. Na twee jaar ben ik fulltime in dienst gekomen en opgeleid tot uitvaartverzorger, een vak wat ik inmiddels sinds enkele jaren met veel voldoening uitoefen. Het is een beroep waarbij je veel voor nabestaanden kunt betekenen en het voelt goed wanneer je ze kunt ondersteunen bij het afscheid nemen van hun dierbare.”

    

Inmiddels bestaat het team van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers uit 5 professionele uitvaartverzorgers. Door de kleinschaligheid van dit team heeft u altijd met dezelfde mensen te maken die u persoonlijk bijstaan.

Gerelateerde pagina's: