Samen zorgen we voor een mooi afscheid.

Uitvaart Eindhoven: alle informatie voor het regelen van een passend en persoonlijk afscheid

Direct meer informatie over het regelen van een uitvaart? Neem dan vrijblijvend contact op.
Wij zijn dag en nacht voor u beschikbaar via 040 780 8000

Een uitvaart regelen in Eindhoven?

Wanneer er een dierbare van u overlijdt , komt u voor vele beslissingen te staan. Wilt u uw dierbare thuis opbaren, of kiest u voor een opbaring in een uitvaartcentrum? Maakt u de keuze voor een begrafenis of voor een crematie? Wenst u een klassieke uitvaart of juist een moderne uitvaart? Met het antwoord geven op deze en nog vele andere vragen helpt Uitvaartzorg Hans Raaijmakers u graag. Onze organisatie staat voor stijlvol, eigentijds en professioneel. Stap voor stap zorgen wij voor een passende uitvaart voor uw dierbare in de omgeving Eindhoven. Tijdens het rouwproces zullen we u ondersteunen en adviseren over de vele mogelijkheden. U neemt de beslissingen en wij voeren ze uit. Met 27 jaar ervaring binnen de uitvaartbranche zijn we er van overtuigd dat wij de juiste organisatie zijn om uw dierbare van Stratum tot Acht, van Strijp tot Blixembosch, en vele andere locaties in en rondom Eindhoven, het afscheid te geven wat u en uw dierbare verdienen.

Deze pagina is bedoeld om u op voorhand te informeren over het organiseren van een uitvaart in de regio Eindhoven. Enkele thema’s die aan bod komen zijn:

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw naam:*

Uw emailadres:*

Uw reactie:

Wat is er zoal mogelijk?

Belangrijk is dat er een afscheid wordt georganiseerd dat bij de overledene past. Of u nu 50 of 1000 mensen verwacht tijdens de uitvaart, Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zorgt ervoor dat de organisatie rondom de uitvaart vlekkeloos verloopt. We hebben ervaring met nagenoeg alle kerken en uitvaartlocaties in Eindhoven en omstreken.

Sint-Catharinakerk EindhovenHet is al lang niet meer zo dat alle uitvaarten plaatsvinden in kerken of crematoria. Steeds vaker kiezen mensen voor een alternatieve locatie voor de uitvaart. Zo zijn er in Eindhoven verschillende locaties waar een groots afscheid gehouden kan worden, zoals bijvoorbeeld het Evoluon of het Parktheater. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor een kleinschalige uitvaart. Uw wensen staan hierin centraal.

We vinden het belangrijk dat de locatie en de uitvaart sfeervol aangekleed wordt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bloemen, sfeerlichtjes, maar ook aan videoschermen of live muziek. Kortom, met alles waarmee we het afscheid nóg mooier en persoonlijker kunnen maken zullen we u helpen. Voor onze werkwijze kunt u hier klikken.

Afbeelding: Sint-Catharinakerk, Eindhoven


Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen van uw dierbare of uw eigen wensen. Bij een crematie kunt u over het algemeen denken aan een bedrag tussen de € 4.000,- en € 6.000,-. Een begrafenis is vaak duurder. Factoren die meespelen in de totale kosten van een uitvaart zijn onder andere:

  • Wilt u wel of geen rouwadvertentie in de krant?
  • Wilt u met meerdere afscheid nemen of in besloten kring?
  • Wilt u bloemen of andere decoraties toevoegen?
  • Wilt u live muziek tijdens de uitvaart?

Verder is het van belang dat u bewust bent over het feit dat uw dierbare wel of geen verzekering voor een uitvaart heeft. Mogelijke verzekeringen die uw dierbare kan hebben zijn:

  • Uitvaartverzekering
  • Natura-Uitvaartverzekering
  • Kapitaal verzekering

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen. Dit kunt u telefonisch doen via +31 (0)40 780 8000 of per email via info@hansraaijmakers.nl.

 

Hans Raaijmakers Uitvaartzorg, voor een passend afscheid.
Reactie van Familie Arts uit Best:
Dag Hans, Leon en Ger, Drie weken geleden hebben wij heel plotseling afscheid moeten nemen van mijn man en ons pap. In alle verdriet en verwarring kwam het besef dat het zijn wens was om zijn afscheid door jullie te laten verzorgen. Wat is dit een goede beslissing gebleken. Jullie warmte en betrokkenheid kwam steeds op het goede moment. Stilte waar nodig, oprechte interesse, meeleven en doorpakken op het juiste moment. Het heeft ons verdriet een beetje verlicht en het voelt goed dat het afscheid van mijn man en ons pap op een waardige en respectvolle manier is verlopen. Hartelijk dank hiervoor.
Lees meer reacties

Waar regel ik mijn uitvaart in Eindhoven en omstreken?

U vindt Uitvaartzorg Hans Raaijmakers in Geldrop (Emopad 56) en Nuenen (Aardappeleterssteegje 3). Beide Uitvaarthuizen zijn erg huiselijk ingericht zodat u in een prettige omgeving afscheid kunt nemen van de overledene. De kosten zijn vergelijkbaar met andere uitvaartcentra in de regio. Wanneer u rond wilt kijken in Uitvaarthuis Geldrop kan dat door gebruik te maken van onze 360° rondleiding of kom gerust langs voor een vrijblijvende afspraak. Het Uitvaarthuis bevindt  zich aan de voet van de afslag Geldrop (A67 Eindhoven) en is nog geen 15 minuten rijden van bijvoorbeeld de Sint Joriskerk en Sint Gerarduskerk in Eindhoven.


Uitvaart regelen in EindhovenBinnen hoeveel dagen na het overlijden vindt een uitvaart plaats?

Wanneer een dierbare is komen te overlijden is iemand vaak niet op de hoogte van het tijdsbestek waarbinnen de uitvaart moet plaats vinden of zijn hier vragen over.  Dit is meestal niet het eerste waar u aan denkt tijdens een moeilijke tijd, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Volgens de Wet op Lijkbezorging (Art. 16) moet een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag (het weekend en feestdagen niet meegerekend) plaatsvinden. In dit korte tijdsbestek valt er veel te regelen. Wij steunen u graag tijdens dit proces. Raadpleeg onze werkwijze voor meer informatie over onze dienstverlening.


Thanatopraxie (lichte vorm van balseming)

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die er voor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Het lichaam van een overledene kan door thanatopraxie voor een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling krijgen. Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt nabestaanden de mogelijkheid hun dierbare een dergelijke behandeling te laten ondergaan. Een groot voordeel hierbij, is dat het lichaam van de overledene niet gekoeld hoeft te worden. U heeft hierdoor geen last van het geluid van een koeling, en het lichaam voelt minder koud aan. Ger Hendrikx van De Overledenenzorg uit Eindhoven is gediplomeerd thanatopracteur en verzorgt de behandelingen voor Uitvaartzorg Hans Raaijmakers. Door zijn jarenlange ervaring en betrokkenheid is hij in staat in iedere situatie, zowel thuis als in een uitvaartcentrum, de behandeling op een correcte manier uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen. Dit kunt u telefonisch doen via +31 (0)40 780 8000 of per email via info@hansraaijmakers.nl.

Wat te doen na een overlijden?

Voor het regelen van een uitvaart komt er in een hele korte tijd, heel veel op uw af. Dit is vaak erg zwaar omdat u tegelijkertijd in een moeilijke periode van intens verdriet zit. Uitvaartzorg Hans Raaijmakers helpt u om daadwerkelijk tijd te hebben voor het rouwproces door uw wensen uit te voeren. Voordat wij voor u aan de slag kunnen is het van belang dat u de volgende punten naloopt:

Vervolgens is het verstandig om contact op te nemen met een uitvaartverzorging. Dit kunt u telefonisch doen via +31 (0)40 780 8000.

Gerelateerde pagina's: