Ontzorging in huis

Een uniek concept voor een ontzorgd afscheid

Peter van den Heuvel en Gerda Kuiper - ZOHIeder afscheid van een dierbare is anders en ieder afscheid wordt het liefst volgens eigen wensen van de overledene en nabestaanden vormgegeven. Soms is dit vooraf al besproken en heeft de overledene zijn of haar wensen kenbaar kunnen maken, maar soms is een overlijden zo plotseling dat er pas op het moment na het moment van overlijden nagedacht kan worden hoe het afscheid en de uitvaart eruit kunnen zien. Vragen, zoals blijft onze dierbare thuis in zijn of haar eigen omgeving en waar en op welke manier de uitvaart gaat plaatsvinden, moeten in een relatief korte tijd beantwoord worden. Ook moet een vaak hevig verdriet een plekje krijgen. Het zijn bijzonder hectische dagen, er moet veel geregeld worden, maar het zijn ook dagen waarin de tijd even stil lijkt te staan en waar verdriet, maar ook het maken van mooie herinneringen, centraal staan.

Eigenlijk is het een bijzonder moment van een enorme verbondenheid met elkaar, het moment waarin nog iets kunt betekenen voor je dierbare naaste. Het is fijn als u dan geen omkijken hebt naar alle zaken die eromheen geregeld moeten worden en u alle aandacht kunt richten op datgene waar het op dat moment om draait; het maken van herinneringen. Als u in deze dagen ontzorgd kunt worden door iemand die een aantal taken van u overneemt. Iemand die, zonder dat het storend voor u en uw naasten is, zorgt dat u uw aandacht niet hoeft te richten op eten koken, de boodschappen, de was en het zetten van koffie en thee voor het bezoek dat ongetwijfeld langs zal komen.

“De wereld staat even stil, maar draait toch door.”

Peter van den Heuvel – Personal Assistant

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt sinds kort een uniek concept aan om u in uw regelzaken volledig te ontlasten. Samen met Gerda Kuiper van Volo Zorg en met Peter van den Heuvel, personal assistant, kunnen zij u alle zaken rondom het regelen van een afscheid uit handen nemen.

“We zijn met ons drieën gekoppeld” vertelt Leon Raaijmakers over dit unieke concept. We kunnen eigenlijk alles in goede banen leiden, zonder dat we de regie van een afscheid overnemen, van de verzorging van de uitvaart tot de zorg voor het gezin”. “We zijn aanwezig en toch eigenlijk ook weer niet, zien alles met een luisterend oor en handelen daar naar”, vult Peter van den Heuvel aan. “Je kunt zoveel betekenen voor mensen in deze periode. Hun tijd staat even stil, maar de wereld draait door en er moet wel gegeten worden, de was en de boodschappen moeten worden gedaan en het is erg prettig als je hier helemaal niet over na hoeft te denken; het wordt gewoon geregeld. Er is gezond gekookt, de bloemen staan in de vaas en het bezoek wordt ontvangen”.

“Vaak is er aan een overlijden al een heel proces voorafgegaan”, zegt Gerda Kuiper, In een aantal gevallen hebben wij al 24-uurs particuliere thuiszorg verzorgd en al een band met familie maar ook met de overledene opgebouwd. We zijn al bekend in huis en weten wat mensen prettig vinden en wat juist niet. Soms hebben we ook al wat kunnen begeleiden in het proces dat hen te wachten staat na overlijden en soms ook al contact gelegd met Leon en Hans en met Peter voor een kennismaking. Het moet natuurlijk wel klikken op de meest kwetsbare momenten in iemands leven. Er komt iemand voor een aantal dagen in jouw huis die je proces meedraagt, maar die geen inbreuk mag zijn. Je moet te allen tijde volledig jezelf kunnen zijn en het moet dus gewoon goed voelen.

uitvaart verzorgingOnze 24-uurs particuliere thuiszorg wordt grotendeels vergoed vanaf het moment dat een huisarts een terminale verklaring afgeeft. Na een overlijden komen de kosten echter voor eigen rekening. Dat laatste geldt ook voor de kosten van een Personal Assistant, deze worden niet door een verzekering vergoed. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om ons een gedeelte van de periode van het afscheid te laten ontzorgen. Alles kan, van de ontvangst van gasten, tot de bewaking van een huis tijdens uw afwezigheid, tot het doen van boodschappen of de hond uitlaten”.

“Wij willen zorgen dat nabestaanden zich in deze periode volledig kunnen focussen op wat er op dat moment toe doet; een liefdevol en waardig afscheid van een dierbare”.


[contact-form-7 404 "Not Found"]
Gerelateerde pagina's: