Vragen over het Uitvaarthuis in Geldrop

Veelgestelde vragen

1. Wat maakt het Uitvaarthuis zo uniek?
In het Uitvaarthuis worden overledenen opgebaard in een gemoedelijke en huiselijke sfeer. U kunt er afscheid nemen zoals u thuis zou doen. De overledene wordt op een bed opgebaard, net zoals bij een thuisopbaring. Het Uitvaarthuis beschikt over twee sfeervolle familiekamers genaamd Lavendel en Hortensia. U ontvangt een sleutel en heeft dag en nacht toegang tot uw eigen ruimtes. Wilt u bezoek ontvangen, lunchen of een warme maaltijd gebruiken, ook dat is mogelijk omdat u de beschikking heeft over een keuken met alle faciliteiten.

Uitvaarthuis GeldropIn beide familiekamers is een geluidsinstallatie en Wifi aanwezig, familiekamer Hortensia beschikt tevens over een televisie. Kinderen kunnen in hun eigen tempo de confrontatie aangaan. We hebben boekjes, een troostaapje en een speciaal vlinderproject om hen daarbij te helpen. Wanneer u geen behoefte heeft om dagelijks bij de uw overleden dierbare op bezoek te gaan kunt u kiezen voor een derde familiekamer, genaamd Klaproos. Zoals in ieder ander uitvaartcentrum verblijft de overledene dan in een algemene ruimte. Op een, met de uitvaartverzorger afgesproken moment, kunt u de overledene bezoeken in de familiekamer. Dit is meestal de avond voorafgaande aan de dag van de uitvaart. De overledene wordt, tenzij u anders heeft aangegeven, opgebaard in de kist. De bezoektijd passen wij graag aan uw wensen aan. Mocht u in de dagen na overlijden alsnog behoefte hebben om meerdere keren op bezoek te gaan dan is dat ook mogelijk.

2. Mag de familie helpen bij het verzorgen van de overledene?
In het Uitvaarthuis is eigenlijk alles mogelijk wat familieleden helpt bij het aankomende afscheid. Dus ook het verzorgen en aankleden van de overledene. Veel mensen vinden het fijn dit voor hun dierbare te kunnen doen. U wordt begeleid door een deskundig medewerker en bepaalt zelf wat u wel en niet wilt en kunt doen. Als u de verzorging liever aan de medewerker overlaat, kan dat natuurlijk ook. Ook dan mag u daarbij aanwezig zijn, maar het hoeft niet.

3. Is een opbaring in het Uitvaarthuis duurder dan andere uitvaartcentra?
Nee, de kosten van het Uitvaarthuis zijn nagenoeg hetzelfde als bij andere uitvaartcentra. Bovendien gaan we flexibel om met bezoektijden, wilt u wat langer blijven dan de afgesproken tijd? Dat is geen probleem. Wij vinden het belangrijker dat u met een goed gevoel weer huiswaarts keert.

Rouwbezoek 24. Ik ben verzekerd bij DELA, kan ik dan toch worden opgebaard in het Uitvaarthuis?
Inwoners van Geldrop  die bij DELA verzekerd zijn en door hen de uitvaart laten verzorgen, kunnen zonder extra kosten in het Uitvaarthuis worden opgebaard. De verzorging van de overledene, de dagen van het verblijf en alle rouwbezoeken die u afspreekt worden zonder meer door DELA vergoed. U moet uw voorkeur voor het Uitvaarthuis wel aangeven bij de uitvaartverzorger van DELA. Kiest u voor opbaring in een 24 uur familiekamer dan moet u wel rekening houden met een beperkte eigen bijdrage, wat ook geldt bij andere uitvaartcentra.

5. Wij willen een afscheidsdienst in kleine kring, kan dat ook in het Uitvaarthuis?
In familiekamer Hortensia is het mogelijk om in kleine kring, met maximaal 40 personen, een afscheidsdienst te verzorgen. Tijdens de dienst wordt ruimte geboden aan sprekers, kan muziek worden gespeeld en kunnen foto’s worden getoond. Dit is vergelijkbaar met een afscheidsdienst in de aula van het crematorium, maar veel intiemer. Hierna kunnen er consumpties worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan eenvoudige of luxe broodjes, tapas, etc. Alles is hierbij mogelijk. Na de dienst wordt de overledene overgebracht naar de begraafplaats of het crematorium. Omdat u geen gebruik maakt van de aula van het crematorium bespaart u aanzienlijk op de kosten van de uitvaart.

6. Is er voldoende parkeergelegenheid bij het Uitvaarthuis?
Zowel op het terrein van het Uitvaarthuis als in de directe omgeving, aan de andere zijde van het Emopad, zijn er voldoende parkeerplaatsen. Tijdens rouwbezoeken is het tevens mogelijk om tegenover het Uitvaarthuis, op het terrein van Haku, te parkeren.


De heerMevrouw

Uw naam:*

Email-adres:*

Bericht:

Anti-spam vinkje uitzetten voor verzending

Gerelateerde pagina's: