Woensdag 12 februari 2014 in SCC Hofdael, Geldrop

Voordracht “Leren leven met verliezen” door Marieke de Bruijn

Door het verlies van een dierbare maar ook door verlies van bijvoorbeeld gezondheid of een baan lopen steeds vaker mensen vast in hun verdriet. Meer kennis over en aandacht voor emoties die bij verliesverwerking vrijkomen kunnen er voor zorgen dat ‘het rouwen’ hanteerbaar en begrijpelijk wordt, zowel voor de rouwende zelf als voor de directe omgeving.
Rouwen is gelukkig uit de taboesfeer aan het komen. Meer en meer wordt men zich ervan bewust dat het een onderdeel is van het dagelijks bestaan. Vroeger leerden we gevoelens te onderdrukken. Nu leven we in een periode waarin gevoelszaken steeds meer aan de orde komen. Omdat we hier niet voldoende mee hebben leren omgaan, ontstaat er nog steeds veel verwarring, onbegrip en pijn.

Op uitnodiging van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zal rouwtherapeute Marieke de Bruijn op woensdag 12 februari een voordracht houden over verliesverwerking. Marieke de Bruijn is docente Verlieskunde en psychodrama therapeut. Zij heeft zich middels een opleiding bij Elisabeth Kübler Ross in Amerika gespecialiseerd op het gebied van rouw- en verliesverwerking, trauma- en burn-out begeleiding. Haar werk is er op gericht om de ander in contact te brengen met zijn of haar eigen innerlijke wijsheid en aandacht te geven aan wat het leven uit balans brengt. Marieke leert om te gaan met en verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gevoelens, gedachten, handelingen en keuzes, te luisteren naar intuïtie en erop te vertrouwen. Marieke is schrijfster van ‘Leren leven met verliezen’ en ‘Wat voor mens wil ik zijn?’.

De voordracht vindt plaats op woensdag 12 februari 2014 in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23, Geldrop. Aanvang voordracht 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

In verband met de te verwachte belangstelling is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via info@hansraaijmakers.nl, www.hansraaijmakers.nl of telefonisch op nummer 040-780 8000.

Gerelateerde pagina's: