Vertrekruimte

Vertrekruimte Uitvaarthuis in gebruik

Vertrekruimte

December 2014
Na een ingrijpende verbouwing is vanaf heden onze vernieuwde vertrekruimte in gebruik. De sfeervolle ruimte biedt de mogelijkheid om de overledene, in aanwezigheid van de nabestaanden, discreet in de rouwauto te plaatsen, waarna deze zich naar de locatie waar de uitvaart plaatsvindt kan begeven. De ruimte is tevens voorzien van ingebouwde audio apparatuur, zodat de favoriete muziek van de overledene ook hier afgespeeld kan worden.

Aan de wand van de vertrekruimte is een groot kunstwerk van beeldend kunstenaar Wilmy Peeters geplaatst. Het abstracte wandkleed stelt drie treurende vrouwen voor. Het is geweven met handgespannen wol dat op plantaardige wijze is gekleurd. Het wandkleed geeft de ruimte een extra dimensie.

Vertrekruimte rouwauto


Afscheid in kleine kring
Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden met een kleine groep nabestaanden afscheid nemen van hun dierbare. Door de huiselijke en intieme sfeer van het Uitvaarthuis maakt dit het afscheid nog persoonlijker. Het Uitvaarthuis in Geldrop leent zich uitstekend voor afscheidsbijeenkomsten voor kleinere groepen. Zo biedt familiekamer Hortensia ruimte voor 40 zitplaatsen.

Bij binnenkomst van het Uitvaarthuis is er gelegenheid tot condoleren. Voorafgaand en na afloop van de afscheidsbijeenkomst wordt er koffie, thee en frisdrank aangeboden. Indien gewenst zijn er ook mogelijkheden voor een uitgebreider aanbod aan consumpties. Tijdens de bijeenkomst kan muziek gespeeld worden en een fotopresentatie worden getoond. Na afloop wordt de overledene in de vertrekruimte in de rouwauto geplaatst waarna u afscheid kunt nemen of samen kunt vertrekken naar het crematorium of naar de begraafplaats.

Door onze kleinschaligheid kunnen we flexibel omgaan met bijvoorbeeld het aanvangstijdstip en de duur van de bijeenkomst.


[contact-form-7 404 "Not Found"]
Gerelateerde pagina's: