Samen zorgen we voor een uniek afscheid.

Uitvaart Eindhoven: alle informatie voor het regelen van een persoonlijke uitvaart.

Direct meer informatie over het organiseren van een uitvaart?
Wij zijn dag en nacht voor u beschikbaar via 040 780 8000

Een uitvaart in regio Eindhoven

 

Uitvaarthuis_Geldrop_homeWanneer er een dierbare van u overlijdt , komt u voor vele beslissingen te staan. Wilt u uw dierbare thuis opbaren, of kiest u voor een opbaring in een uitvaartcentrum? Maakt u de keuze voor een begrafenis of voor een crematie? Wenst u een klassieke uitvaart of juist een moderne uitvaart? Met het antwoord geven op deze en nog vele andere vragen helpt Uitvaartzorg Hans Raaijmakers u graag.

U neemt de beslissingen en wij voeren ze uit. Met 27 jaar ervaring binnen de uitvaartbranche zijn we ervan overtuigd dat wij de juiste organisatie zijn om uw dierbare van Stratum tot Acht, van Strijp tot Blixembosch, en vele andere locaties in en rondom Eindhoven, het afscheid te geven wat u en uw dierbare verdienen.

Deze pagina is bedoeld om u op voorhand te informeren over het organiseren van een uitvaart in de regio Eindhoven. Enkele thema’s die aan bod komen zijn:

Neem vrijblijvend contact met ons op

De heerMevrouw

Uw naam:*

Email-adres:*

Bericht:

Anti-spam vinkje uitzetten voor verzending

Wat is er zoal mogelijk?

Belangrijk is dat er een afscheid wordt georganiseerd dat bij de overledene past. Of u nu 50 of 1000 mensen verwacht tijdens de uitvaart, Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zorgt ervoor dat de organisatie rondom de uitvaart vlekkeloos verloopt. We hebben ervaring met nagenoeg alle kerken en uitvaartlocaties in Eindhoven en omstreken.

Het is al lang niet meer zo dat alle uitvaarten plaatsvinden in kerken of crematoria. Steeds vaker kiezen mensen voor een alternatieve locatie voor de uitvaart. Zo zijn er in Eindhoven verschillende locaties waar een groots afscheid gehouden kan worden, zoals bijvoorbeeld het Evoluon of het Parktheater. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor een kleinschalige uitvaart. Uw wensen staan hierin centraal.

We vinden het belangrijk dat de locatie en de uitvaart sfeervol aangekleed wordt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bloemen, sfeerlichtjes, maar ook aan videoschermen of live muziek. Kortom, met alles waarmee we het afscheid nóg mooier en persoonlijker kunnen maken zullen we u helpen. Voor onze werkwijze kunt u hier klikken.


Uitvaart regelen in EindhovenWat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen van uw dierbare of uw eigen wensen. Bij een crematie kunt u over het algemeen denken aan een bedrag tussen de € 3.000,- en € 6.000,-. Een begrafenis is vaak duurder.

Factoren die meespelen in de totale kosten van een uitvaart zijn onder andere:

Wilt u wel of geen rouwadvertentie in de krant?
Wilt u met meerdere afscheid nemen of in besloten kring?
Wilt u bloemen of andere decoraties toevoegen?
Wilt u live muziek tijdens de uitvaart?

Verder is het van belang dat u bewust bent over het feit dat uw dierbare wel of geen verzekering voor een uitvaart heeft. Mogelijke verzekeringen die uw dierbare kan hebben zijn:

  • Uitvaartverzekering
  • Natura-Uitvaartverzekering
  • Kapitaal verzekering

 

Reacties van nabestaanden
Reactie van Familie Arts uit Best
Dag Hans, Leon en Ger, Jullie warmte en betrokkenheid kwam steeds op het goede moment. Stilte waar nodig, oprechte interesse, meeleven en doorpakken op het juiste moment. Het heeft ons verdriet een beetje verlicht en het voelt goed dat het afscheid van mijn man en ons pap op een waardige en respectvolle manier is verlopen. Hartelijk dank hiervoor.
Lees meer reacties

Voorzijde 01 aug 2018Waar regel ik een uitvaart in Eindhoven en omstreken?

U vindt het Uitvaarthuis in Geldrop aan het Emopad nummer 56. Het Uitvaarthuis is erg huiselijk ingerichte villa waar u in een rustige huiskamer afscheid kunt nemen van de overledene. Hier hoeft u niet naar de tijd te kijken. De kosten zijn vergelijkbaar met andere uitvaartcentra in de regio.

Als u even rond wilt kijken dan kunt u gebruikmaken van onze 360° rondleiding, of u maakt even een afspraak en komt een keertje bij ons langs. Het Uitvaarthuis bevindt  zich op de rand van Geldrop (tegen Eindhoven) en is nog geen 15 minuten rijden van bijvoorbeeld de Sint Joriskerk en St. Petruskerk in Eindhoven.

 

Binnen hoeveel dagen na het overlijden vindt een uitvaart plaats?

Wanneer een dierbare is komen te overlijden is iemand vaak niet op de hoogte van het tijdsbestek waarbinnen de uitvaart moet plaats vinden of zijn hier vragen over.  Dit is meestal niet het eerste waar u aan denkt tijdens een moeilijke tijd, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Volgens de Wet op Lijkbezorging (Art. 16) moet een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag (het weekend en feestdagen niet meegerekend) plaatsvinden. In dit korte tijdsbestek valt er veel te regelen. Wij steunen u graag tijdens dit proces. Raadpleeg onze werkwijze voor meer informatie over onze dienstverlening.

 

Thanatopraxie (lichte vorm van balseming)

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die er voor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stilgezet. Het lichaam van een overledene kan door thanatopraxie voor een aantal dagen weer een natuurlijke uitstraling krijgen.

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt nabestaanden de mogelijkheid hun dierbare een dergelijke behandeling te laten ondergaan. Een groot voordeel hierbij, is dat het lichaam van de overledene niet gekoeld hoeft te worden. U heeft hierdoor geen last van het geluid van een koeling, en het lichaam voelt minder koud aan.

Ger Hendrikx van De Overledenenzorg uit Eindhoven is gediplomeerd thanatopracteur en verzorgt de behandelingen voor Uitvaartzorg Hans Raaijmakers. Door zijn jarenlange ervaring en betrokkenheid is hij in staat in iedere situatie, zowel thuis als in een uitvaartcentrum, de behandeling op een correcte manier uit te voeren.

Wat te doen na een overlijden?

Voor het regelen van een uitvaart komt er in een hele korte tijd, heel veel op uw af. Dit is vaak erg zwaar omdat u tegelijkertijd in een moeilijke periode van intens verdriet zit. Wij helpen u om daadwerkelijk tijd te kunnen nemen voor het rouwproces door uw wensen uit te voeren. Wanneer u met een overlijden te maken heeft, is het goed om de volgende stappen alvast te doorlopen:

Gerelateerde pagina's: