Story of Life

Het verhaal van je leven, een persoonlijk geschreven portret

Zoals een geboorte een belangrijk moment is om te worden ontvangen en welkom te worden geheten (met een naam), zo is de dood essentieel om stil te staan bij het afronden en afscheid nemen. Daar passen rituelen bij. Daar passen ook verhalen bij. Wie ben je? Wie was je? Naar wie ben je vernoemd? Hoe ben je gevormd? Wat is de rode draad in je leven en de zin van je bestaan? Wat heb je betekend voor anderen? Wat laat je na?

 

Een bijzondere biografie, ‘Story of Life’

 

storyoflife_003

Wij bieden de mogelijkheid om voor, tijdens of na een overlijden verhalen en herinneringen op te halen en vast te leggen in een boek, film of website. Een uniek levensverhaal, dat met persoonlijke aandacht op maat wordt geschreven en prachtig vormgegeven. Met foto’s, brieven en andere belangrijke documenten, en tekeningen of teksten van (klein)kinderen bijvoorbeeld. Een levensverhaal heeft een groot positief effect, zowel op de verteller als op de omgeving.

 

Het moment waarop

 

De wens om een biografie te maken, kan op verschillende momenten ontstaan; voor, tijdens of na een overlijdensproces. Wanneer je vooraf een levensverhaal laat maken, kan dit een mooie inspiratiebron zijn voor de uitvaart. Er kan uit worden voorgelezen en nabestaanden kunnen op basis van deze biografie teksten gebruiken om voor te dragen. Iemand die in zijn/haar laatste levensfase is aangekomen, kan zijn/haar verhaal nog bij leven doorgeven. Nabestaanden kunnen achteraf samen of individueel herinneringen verzamelen om het leven van een geliefde te eren, herinneren en herdenken en deze bundelen tot een bijzonder boek of door te delen via een website.

De mogelijkheden zijn eindeloos. In een gesprek kijken we wat uw wensen zijn en hoe we samen vorm gaan geven aan uw verhaal op maat, van tekst tot fotografie, film, ontwerp en drukwerk. We spreken een prijs en tijd met u af en geven u de eindredactie, zodat u weet hoe uw verhaal eruit komt te zien.

 

Rouwdrukwerk

 

Ook voor de uitvaart kan een boekje worden gemaakt, dat samen met de rouwkaart, beeldpresentatie en/of een gedachtenisprentje een stijlvol drieluik vormt. We laten u graag de mogelijkheden zien.

 

Samenwerking op maat

 

Het verhaal van je leven, ‘Story Of Life’, is een samenwerking tussen

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers

schrijfster Nannie van den Eijnden

ontwerpbureau De Heeren van Vonder

       —


Wat mensen zeggen

 

“Dit gun ik iedereen!”

Elly

“Voor haar 81e verjaardag heeft mijn moeder van ons, haar vijf kinderen, als cadeau gekregen dat ze haar levensverhaal mocht laten optekenen door Nannie. Het was een wens van ons dat ze dat deed. Hoewel ze in eerste instantie vond dat het allemaal niet zoveel voorstelde (‘Zo bijzonder is mijn verhaal toch niet?’) was ze toch erg verguld met het resultaat. En wij ook! Toen mijn moeder 5 jaar later overleed, hebben we een aantal verhalen voorgelezen tijdens de afscheidsbijeenkomst. 

Het was heel bijzonder om die voor te dragen, we gaven onze lieve moeder daarmee alle eer die ze verdiende. En in het delen van haar verhaal vonden we ook troost. 

De reacties van de aanwezigen waren prachtig, mensen waren diep geraakt. Iemand zei tegen mij: ‘Het was net alsof ze er helemaal bij was, alsof ze haar levensverhaal zelf vertelde’. Het is een heel mooi cadeau geweest, niet alleen voor haar, maar ook voor haar broers en zussen, kinderen en kleinkinderen. Een absolute aanrader dus voor iedereen; ieders verhaal verdient het om verteld, opgetekend en doorgegeven te worden”.

Carin

“Het boek over mijn vader toont zijn levensloop en zijn ontwikkeling naar volwassenheid, waarin voor mij aspecten zitten die herkenbaar zijn voor mijn weg van jeugd naar volwassenheid. De interesse in mensen en op pad gaan, het avontuur tegemoet. Jezelf laten verrassen door open te staan en te willen ontdekken, met oog voor details en te genieten van de omgeving, de mens, de natuur!”

Bert

“Je hebt mijn ouders precies in beeld gebracht zoals ze zijn. Ik zie ze nu met andere ogen”.

Brigitte

“We hebben iedere dag uit het boek voorgelezen en samen foto’s gekeken. Nu onze vader is overleden is het een heel mooi naslagwerk van zijn leven. We zijn heel blij dat we dit hebben gedaan”.

Een dochter over haar vader met dementie

“Dit is goud waard”.

Jan


 

Story of Life brengt (h)erkenning, verbinding en verwondering.

 


De heerMevrouw

Uw naam:*

Email-adres:*

Bericht:

Anti-spam vinkje uitzetten voor verzending

Gerelateerde pagina's: