Ellen Beusen-Kortooms zet herinneringen en emoties om in een verhaal

Woorddienstbegeleider / rouwspreker Ellen stelt zich graag aan u voor

ellen beusenWanneer nabestaanden ondersteuning wensen bij het samenstellen van het levensverhaal, het draaiboek voor het afscheid en de tekst voor het gedachteniskaartje, dan kunnen zij gebruik maken van de diensten van een rouwspreker. Hierin hebben wij een samenwerking gevonden met Ellen Beusen-Kortooms uit Aalst-Waalre.

Gedurende haar carrière als trouwambtenaar verbonden aan de gemeente Waalre ontstond bij Ellen de interesse om zichzelf verder te ontwikkelen als rouwspreker. Een keuze waar Ellen nog geen moment spijt van heeft gehad; “Daar komen alle facetten samen van wie ik ben, een vragensteller, luisteraar, schrijver én verhalenverteller. Het is voor mij nog altijd bijzonder om te ervaren dat een bruidspaar zoveel intieme gedachten met mij wil delen en dat ik die mag verwoorden op hun trouwdag.

Maar ook mijn vrijwilligerswerk o.a. bij KWIEK, een beweeginitiatief voor ouderen in Aalst-Waalre en mijn ervaringen bij De EIK, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, hebben mij gevormd.

De verwoording van uw emoties en gevoelens moeten passen bij uw afscheid.

Ellen Beusen – rouwspreker

Spontaan heb ik gesolliciteerd toen ik een artikel over Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zag staan in de Schakel, het weekblad van mijn woonplaats Aalst-Waalre. De werkwijze sprak mij enorm aan. Mijn gevoel: “Dit past bij de inwoners van Aalst-Waalre, dit past bij mij als rouwspreker”. De kleinschaligheid, de uitstekende dienstverlening en het maatwerk sluiten aan bij mijn visie van uitvaartzorg.

Toen ik daadwerkelijk met Leon en Hans kennismaakte in het Uitvaarthuis in Geldrop werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Het respect, de rust, de warme omgeving en het betrokken team, alles draagt bij aan een geborgen gevoel. En die geborgenheid is nodig bij een overlijden. Het verdriet verdient deze geborgenheid, deze intimiteit.”

Misschien bent u op zo’n ingrijpend moment niet in staat om uw gevoelens en emoties onder woorden te brengen. Ellen kan deze emoties omzetten in een mooi verhaal. Een afscheidsceremonie die recht doet aan uw overleden dierbare.  Ellen ondersteunt u graag zoveel als u wenst, zodat het een mooi, respectvol en persoonlijk afscheid wordt.

Ellen: “Schrijven en spreken is mijn vak. Maar schrijven is ook mijn passie en het verwoorden van die gevoelens en ze uitspreken is voor mij een bijzondere taak. Schrijven is brandmerken, het staat er en gaat nooit meer weg. En dat besef ik volledig. Wat ik voor én met u schrijf is een blijvende herinnering. Het moet een afscheid worden dat bij u en uw overleden dierbare past en ik wil er graag voor zorgen dat deze blijvende herinnering een dierbare, troostende herinnering wordt. Een persoonlijke afscheidsdienst die voor iedereen herkenbaar is.

Gerelateerde pagina's: