Nieuws

Nieuws

Irma van Laarhoven - ZoNuenen fv04-10-2018
Artikel uitvaartverzorgster Irma van Laarhoven in ZóNuenen

Vandaag staat een artikel over onze uitvaartverzorgster Irma van Laarhoven in ZóNuenen.

Klik hier om het artikel te lezen.


04-07-2018
Een biologische urn om de as van uw dierbare te bewaren

De Bios Urn™ is een tijdelijk omhulsel om een mooie boom of struik ter herinnering te laten groeien, met de crematie-as van een overledene als voedingsbodem. Elke in Nederland goed groeiende heester of boom kan gebruikt worden om een passende herinnering te creëren.

 

Meer informatie


21-12-2017
Uitvaarthuis Nuenen gaat verder als informatiekantoor
Gisteren bereikte ons het bericht van de Raad van State dat het ons niet meer toegestaan is om overledenen op te baren in het Uitvaarthuis in Nuenen. Wel zullen wij het pand voorlopig blijven gebruiken, zodat inwoners uit Nuenen bij ons terecht kunnen voor informatie over de mogelijkheden rondom een uitvaart. U kunt ons kantoor op afspraak bezoeken.

Wij danken alle inwoners van Nuenen die zich de afgelopen periode hebben ingezet voor het behoud van het Uitvaarthuis.


Wij nodigen u uit28-06-2017

Open dag aanstaande zaterdag

Wij nodigen u uit in ons Uitvaarthuis Nuenen

 

Op zaterdag 1 juli aanstaande zijn de deuren van Uitvaarthuis Hans Raaijmakers aan het Aardappeleterssteegje in Nuenen voor iedereen geopend. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en u zult zien hoe het is om in een kleinschalige omgeving afscheid te kunnen nemen van een overleden dierbare.

De open dag zal in het teken staan van milieuvriendelijk begraven/cremeren. Er zullen diverse ecologische uitvaartkisten en urnen worden getoond.

Graag heten wij u welkom op zaterdag 1 juli tussen 10.30 en 17.00 uur.

Aardappeleterssteegje 3, Nuenen
T. 040 780 8000


30-01-2017
Lezing “Hoe ga ik om met verlies in mijn leven?”

In samenwerking met Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zal psychosociaal therapeut Monique van der Heijden op donderdag 16 februari een lezing houden over verliesverwerking.

De lezing vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 bij Heerenhuys23, Heuvel 23 in Geldrop. Aanvang lezing 20.00 uur. De toegang is gratis. Parkeergelegenheid is gratis op 50 meter afstand. De lezing zal plaatsvinden in het koepelhuys. De ingang is aan de zijkant van Heerenhuys23.

In verband met de te verwachten belangstelling, is aanmelden wenselijk. Dit kan via info@praktijkverrijking.nl of info@hansraaijmakers.nl

Telefonisch is Hans te bereiken op het nummer 040-7808000 en Monique op het nummer 06-31201825.

Meer informatie


16-01-2017
2e plaats verkiezing ondernemer/onderneming van het jaar

Gisterenavond was de verkiezing voor de ondernemer van het jaar. Na transportbedrijf Tinie Manders zijn we op de 2e plaats geëindigd. Het was voor ons een eer om aan deze verkiezing mee te mogen doen. Via deze weg willen wij nogmaals onze felicitaties overbrengen aan de familie Manders.


ovhj2017

16-12-2016
Uitvaartzorg Hans Raaijmakers genomineerd voor Ondernemer – Onderneming van het jaar 2017 Geldrop-Mierlo
Vandaag ontvingen we het bericht dat wij genomineerd zijn voor de verkiezing “Ondernemer – Onderneming van het jaar 2017”. Andere genomineerden zijn banketbakkerij Jacques van Bragt en transportbedrijf Tinie Manders. Woensdag 11 januari 2017 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Geldrop-Mierlose ondernemersverenigingen FOG en Gemini.

Of we onderneming van het jaar worden weten we pas op 11 januari, maar als vanzelfsprekend zijn we al supertrots op deze nominatie.


12-9-2016
Uitvaarthuis Nuenen geopend
Afgelopen week zijn we volop bezig geweest met de inrichting van het Uitvaarthuis in Nuenen. Vanaf vandaag is het geopend en kunnen de Nuenenaren voortaan afscheid van hun dierbare nemen in hun eigen dorp.

Meer informatie en foto’s


Groene Uitvaart

31-8-2016
Uitvaarten worden steeds “Groener”
Waren er in 2013 nog 14 natuurbegraafplaatsen in Nederland, inmiddels zijn dit er 20 en liggen er volgens de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen nog eens 50 initiatieven voor de aanleg van een natuurbegraafplaats. Maar er zijn meer mogelijkheden voor een “Groene uitvaart”. Zo kunnen nabestaanden kiezen voor een “Groene koffietafel”, ecologische uitvaartkisten en milieuvriendelijk rouwdrukwerk.

Lees meer


17-8-2016
Uitvaarthuis Nuenen vanaf 15 september a.s. geopend
Momenteel wordt in het Uitvaarthuis in Nuenen hard gewerkt, zodat onze locatie aan het Aardappeleterssteegje vanaf 15 september aanstaande in gebruik genomen kan worden.


Aardappeleterssteegje4-8-2016
Omgevingsvergunning Uitvaarthuis Nuenen toegewezen

Vandaag ontvingen wij van de gemeente Nuenen de omgevingsvergunning voor het gebruik van het pand aan het Aardappeleterssteegje 3 in Nuenen. Met deze beslissing kunnen we het pand daadwerkelijk in gebruik gaan nemen als Uitvaarthuis. Zodra er meer bekend is over de exacte datum van ingebruikneming zullen wij dit kenbaar maken via onze website en Facebook pagina.

Lees meer


Uitvaarthuis Klaproos 119-4-2016
Familiekamer Klaproos geheel vernieuwd
Onlangs hebben wij familiekamer Klaproos geheel vernieuwd. Deze kamer wordt gebruikt wanneer nabestaanden ervoor kiezen om hun overleden dierbare op vooraf vastgestelde tijden te bezoeken.

Foto’s bekijken


natuurbegraven_026-4-2016
Bezoek aan Natuurbegraafplaats Schoorveld, Heeze
Gisteren hebben wij met enkele collega-uitvaartondernemingen een bezoek gebracht aan Natuurbegraafplaats Schoorveld in Heeze. Het natuurgebied achter het crematorium heeft een oppervlakte van maar liefst 27 hectare en is momenteel nog in ontwikkeling, maar de verwachte opening vindt deze maand al plaats.

Meer informatie


2-3-2016
Uitvaarthuis Nuenen
Uitvaart NuenenIn september jl. berichtten wij u over de ingebruikname van het pand aan het Aardappeleterssteegje in Nuenen als Uitvaarthuis.

Zoals u wellicht in de media heeft vernomen, lopen er momenteel nog procedures. Zodra er hierover meer duidelijkheid is zullen wij dit kenbaar maken.


18-3-2015
Het Uitvaartspreekuur woensdag 25 maart a.s. van 10.00 tot 14.00 uur

Als uitvaartverzorger krijgt Hans Raaijmakers vaak vragen over de mogelijkheden en kosten van een uitvaart. Hij merkt dat steeds meer mensen willen weten wat er allemaal kan. Om deze mensen tegemoet komen, houdt Uitvaartzorg Hans Uitvaartzorg in samenwerking met uitvaartverzekeraar Nuvema een uitvaartspreekuur. Het uitvaartspreekuur is op woensdag 25 maart 2015 tussen 10.00 en 14.00 uur in het unieke Uitvaarthuis aan het Emopad 56 in Geldrop.

Meer informatie


18-1-2015
Item LifestyleXperience over De Overledenenzorg & Uitvaartzorg Hans Raaijmakers


6-1-2015
Opnamen RTL in het Uitvaarthuis

Op 24 december jongstleden heeft RTL filmopnames in het Uitvaarthuis gemaakt. Het item gaat met name over Ger Hendrikx, thanatopracteur en overledenenverzorger. Ger verzorgt de overledenen die in het Uitvaarthuis verblijven. De uitzending vindt plaats op zondag 11 januari a.s. om 14.20 uur op RTL4 tijdens het programma LifestyleXperience en wordt herhaald op zaterdag 17 januari om 15.10 uur op RTL5.


5-12-2014
Vernieuwde vertrekruimte Uitvaarthuis in gebruik

Na een ingrijpende verbouwing is vanaf heden onze vernieuwde vertrekruimte in gebruik. Deze sfeervolle ruimte biedt de mogelijkheid om de overledene, in aanwezigheid van de nabestaanden, discreet in de rouwauto te plaatsen, waarna deze zich naar de locatie waar de uitvaart plaatsvindt kan begeven.

Meer informatie


9-10-2014
Vanaf heden zijn wij te vinden in de Afscheidswijzer editie Eindhoven!
Afscheidswijzer is een initiatief van Wijzer Communicatie en wordt in gemeente Eindhoven uitgegeven. Het is een praktisch en informatief naslagwerk over de dood, uitvaart en alles wat daarop volgt en geeft een helder overzicht van de uitvaartopties, bedrijven en instellingen in de regio.

Meer informatie


9-7-2014
Uitvaartzorg Hans Raaijmakers breidt dienstverlening verder uit
Sinds kort heeft Uitvaartzorg Hans Raaijmakers haar dienstverlening aan nabestaanden verder uitgebreid. Tijdens een crematieplechtigheid wordt vaak persoonlijke muziek ten gehore gebracht en steeds vaker worden er foto’s en/of filmpjes van de overledene op de beeldschermen in de aula van het crematorium getoond. In het verleden moest de familie zelf altijd de fotopresentatie (powerpointpresentatie) samenstellen en deze samen met de muziekstukken tijdens kantooruren aanleveren bij het crematorium.

Om nabestaanden tijdens de vaak hectische dagen na een overlijden verder te ontzorgen kunnen deze werkzaamheden voortaan door Uitvaartzorg Hans Raaijmakers worden verzorgd.

Meer informatie


28-1-2014
Leonie van Hoof start als uitvaartverzorgster in Nuenen
Onlangs is Leonie van Hoof uit Nuenen gestart als uitvaartverzorgster bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers. Leonie zal de nieuwe vestiging van de uitvaartonderneming in Nuenen gaan leiden. Menselijke betrokkenheid, de tijd nemen en zorgzaam zijn voor de nabestaanden staan bij haar hoog in het vaandel.

Meer informatie


9-1-2014
Voordracht “Leren leven met verliezen” door Marieke de Bruijn
Op uitnodiging van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zal rouwtherapeute Marieke de Bruijn op woensdag 12 februari een voordracht houden over verliesverwerking. Marieke de Bruijn is docente Verlieskunde en psychodrama therapeut. De voordracht vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23, Geldrop. Aanvang voordracht 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.  De toegang is gratis.

Gezien de te verwachte belangstelling is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via info@hansraaijmakers.nl, het contactformulier op deze website of telefonisch op nummer 040-7808000.

Meer informatie


31-10-2013
AED
Omdat Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zich bewust is van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben we onlangs aan de voorgevel van het Uitvaarthuis een AED geplaatst. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) dient bij een hartstilstand om de hartslag weer op gang te brengen door gedoseerde stroomstoten. Het apparaat meet de hartslag en de massa van het slachtoffer en adviseert de reanimist met gesproken instructies. De stichting Hart voor een Hart Geldrop-Mierlo streeft ernaar om binnen een straal van 300 meter een AED ter beschikking te hebben voor vrijwilligers die reanimatie kunnen toepassen. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij een tijdige reanimatie en gebruik van de AED de overlevingskans van een slachtoffer oploopt tot 50%.


8-10-2013
Leon Raaijmakers per 1 januari 2014 fulltime in dienst
Door de toenemende vraag naar onze diensten, doet het ons genoegen mede te kunnen delen dat onze zoon Leon vanaf 1 januari a.s. fulltime bij ons in dienst komt. Leon zal ons gaan ondersteunen en intern opgeleid gaan worden als uitvaartverzorger.


9-7-2013
Kleinschalige afscheidsdienst in het Uitvaarthuis

Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden voor een alternatieve locatie kiezen voor het houden van de afscheidsdienst. Dit maakt een uitvaart vaak persoonlijker en intiemer. Tevens maakt dit mensen vrijer in hun keuzes, de dienst kan geheel naar eigen wensen vorm worden geven. Het Uitvaarthuis leent zich uitstekend voor afscheidsdiensten voor kleinere gezelschappen. Zo biedt familiekamer Hortensia ruimte voor 35 zitplaatsen.

Meer informatie


25-6-2013
Nieuw, de eerste 100% Recycle uitvaartkist van Nederland
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers hoog in het vaandel. Mede daarom is er een nieuwe uitvaartkist toegevoegd aan het assortiment, namelijk de 100% Recycle uitvaartkist. De kist wordt door medewerkers van de Sociale werkplaats met de hand gemaakt. Nadat het onbruikbare afvalhout (via Van Gansewinkel) wordt ontdaan van krammen, nietjes en spijkers, wordt het samengevoegd tot de 100% Recycle uitvaartkist.

Naast het bieden van werkgelegenheid voor de Sociale werkplaats is deze kist dan ook nog eens goed voor het milieu.


2-1-2013
Open dag Uitvaarthuis op zondag 21 april a.s.
Op zondag 21 april vindt er een open dag plaats in het Uitvaarthuis. Tijdens deze dag kunt u de unieke sfeer van het Uitvaarthuis beleven en ervaren hoe het afscheid nemen van een dierbare ook anders kan. De open dag wordt muzikaal opgeluisterd door gospel/popkoor SPIRIT en John Hoevenaars.

Tussen 12.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom aan het Emopad 56 in Geldrop.


2-1-2013
Voordracht “Rouwen is geen ziekte” door Marieke de Bruijn
Op uitnodiging van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zal rouwtherapeute Marieke de Bruijn op woensdag 27 februari 2013 een voordracht houden over verliesverwerking. Marieke de Bruijn is docente Verlieskunde en psychodrama therapeut. De voordracht vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23, Geldrop. Aanvang voordracht 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Gezien de te verwachte belangstelling is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via info@hansraaijmakers.nl, het contactformulier op deze website of telefonisch op nummer 040-7808000.


22-11-2012
Eerste Seniorenmarkt Geldrop druk bezocht
Op 22 november vond in SCC Hofdael in Geldrop voor de eerste keer de Seniorenmarkt plaats. Tal van organisaties en instellingen waren aanwezig om
het talrijke publiek te informeren over hun aanbod. Uitvaartzorg Hans Raaijmakers presenteerde zich hier ook en gaf voorlichting  op  het gebied van overlijden en uitvaart. Veel mensen bleken bovendien geïnteresseerd te zijn in een bezoek aan het Uitvaarthuis.

Vanaf januari 2013 zullen er verschillende rondleidingen in groepsverband plaatsvinden. Wilt u ook deelnemen aan een rondleiding kunt u zich telefonisch of middels een email hiervoor aanmelden.


2-10-2012
Nu ook in Valkenswaard e.o.
Sinds kort verzorgt Uitvaartzorg Hans Raaijmakers ook uitvaarten in Valkenswaard. Hans Raaijmakers komt hiermee tegemoet aan de behoefte van inwoners van Valkenswaard om een kleinschalige, persoonlijke, uitvaartverzorger in te kunnen schakelen na een overlijden.

Lees het artikel


27-5-2012
Verhalen over hospices gebundeld in boekje
De acht verhalen van ED-journalist Peter van Vlerken over de hospices die in februari en maart in het ED verschenen zijn onlangs gebundeld en uitgebracht in het boekje “Leven in een hospice”. Het boekje werd op 12 mei j.l. gepresenteerd tijdens een symposium op het Eindhovense landgoed Eikenburg. In het boekje staan interviews met onder andere verpleegkundige Maria Schoenmakers, geestelijk verzorger Betty Morel en vrijwilligster Mieke Vlemmix van hospice de Regenboog in Eindhoven. De Regenboog is onderdeel van Stichting Sint Annaklooster. Het verhaal over het Uitvaarthuis van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers sluit de artikelenreeks. Het boekje is voor € 9,95 te koop aan de balie van het Eindhovens Dagblad en via de ED-webwinkel.

Lees het artikel


22-4-2012
“New Life” vlindersluiting voor uitvaartkist
Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt sinds kort een nieuwe mogelijkheid aan:
de vlindersluiting voor uitvaartkisten. De vlindersluiting is een alternatief voor
de gebruikelijke schroefknoppen die standaard bij een kist gebruikt worden
om de deksel te sluiten.

Lees meer


17-3-2012
EINDHOVENS DAGBLAD | De dood krijgt een huiselijk gezicht
Meer dan eens viel in de artikelenserie over hospices, die de afgelopen weken in het ED stond, het woord ‘huiselijk’. In deze laatste aflevering neemt Marie-Anne Ballering het ook in de mond. Haar vader, Eindhovenaar Ad van Eerdewijk, kwam zelf op het idee zijn laatste levensfase door te brengen in…

Lees meer

Bron: Eindhovens Dagblad


10-1-2012
Korte terugblik op de Open Dag van 8 januari jl.
Ca. 500 belangstellenden bezochten afgelopen zondag de open dag van het Uitvaarthuis. De reacties waren unaniem zeer lovend. De warme en sfeervol ingerichte familiekamers hebben ieder hun eigen karakter. Veel mensen stelden de vraag of opbaring in het Uitvaarthuis duurder is dan elders. Dit is echter niet het geval, Uitvaartzorg Hans Raaijmakers hanteert tarieven die vergelijkbaar zijn met uitvaartcentra in de regio. Ook mensen die een natura-uitvaartverzekering hebben kunnen daardoor zonder meer kiezen voor het Uitvaarthuis. Wilt u graag meer informatie hierover, neemt u dan gerust contact met me op.


3-1-2012
EINDHOVENS DAGBLAD | Uitvaarthuis opent in Geldrop
GELDROP Als de Geldropse uitvaartverzorger Hans Raaijmakers spreekt over afscheid nemen van dierbaren in ‘huiselijke sfeer’, zegt hij niets te veel.
Sterker nog, zijn woorden kloppen letterlijk: Raaijmakers’ nieuwe onderneming is gevestigd in een woonhuis.

In Uitvaarthuis Hans Raaijmakers kunnen nabestaanden hun dierbare opbaren…

Lees meer

Bron: www.ed.nl


2-1-2012
UITVAART.NL | Hans Raaijmakers start nieuwe uitvaartonderneming in Geldrop
Na 15 jaar gewerkt te hebben in het crematorium in Heeze en daarna 16 jaar, eerst als uitvaartverzorger en vervolgens als Hoofd Uitvaartverzorging, bij een uitvaartondernemer in Geldrop in dienst te zijn geweest start Hans Raaijmakers met een eigen uitvaartonderneming.

Tevens opent Hans het Uitvaarthuis aan het Emopad 56 in Geldrop. In de afgelopen jaren heeft Hans Raaijmakers vele families in Geldrop, Nuenen, Eindhoven en omgeving mogen begeleiden bij het afscheid nemen van hun dierbare overledene…

Lees meer

Bron: www.uitvaart.nl