Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Natuurbegraafplaats in Heeze

 

natuurbegraven_02Regelmatig verzorgen wij uitvaarten op Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Het natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 25 hectare bevindt zich in de bossen achter het crematorium.

Wat is een natuurbegraafplaats?
De naam zegt het eigenlijk al. De begraafplaats bevindt zich midden in de natuur, in een omgeving met bossen en heide. Overledenen kunnen hier begraven worden in een natuurlijke omgeving.

natuurbegraven_01De graven worden niet gemarkeerd met een grafmonument zoals u deze van de reguliere begraafplaatsen kent. Bij de natuurbegraafplaats in Heeze kan gekozen worden voor een houten boomschijf voorzien van een ingegraveerde tekst. De graven zijn ook terug te vinden door middel van GPS-coördinaten die nabestaanden ontvangen.

Groot verschil met een reguliere begraafplaats is dat graven op een natuurbegraafplaats eeuwigdurend zijn. Dit terwijl de kosten voor een begrafenis op de natuurbegraafplaats vergelijkbaar zijn met de kosten van een graf inclusief monument op een reguliere begraafplaats voor 20 jaar.

ceremonieruimte schoorsveldPaviljoen Schoorsveld
Aan de rand van de natuurbegraafplaats staat het paviljoen Schoorsveld. Dit is gebouwd om de kracht van de natuur ‘binnen’ te laten. Vandaar de enorme glazen gevel die een prachtig uitzicht naar buiten geeft. Het gebouw beschikt over een gezinskamer, een ceremonieruimte met 150 zitplaatsen en een koffiekamer.

Een afscheidsbijeenkomst kan ‘s morgens, ‘s middags en in de zomer ‘s avonds worden verzorgd.


 

Gerelateerde pagina's: