Lezing “Hoe ga ik om met verlies in mijn leven?”

In samenwerking met Uitvaartzorg Hans Raaijmakers zal psychosociaal therapeut Monique van der Heijden op donderdag 16 februari een lezing houden over verliesverwerking.  Door het verlies van een dierbare, maar ook door verlies van bijvoorbeeld gezondheid of een baan, lopen mensen soms vast in hun leven. Meer kennis over en aandacht voor emoties die bij verliesverwerking vrijkomen, kunnen ervoor zorgen dat ‘het rouwen’ hanteerbaar en begrijpelijk wordt. Dit betekent bewustwording voor de rouwende zelf, maar ook voor de directe omgeving. We leven in een periode waarin mensen hun gevoelens mogen tonen, maar vaak hebben ze als kind niet geleerd hoe ze om zouden kunnen gaan met de verwarring die soms ontstaat. Niet alleen verdriet, maar ook boosheid, onzekerheid en angst kunnen een rol spelen.

verlies in mijn levenMonique opent per 1 maart 2017 haar eigen praktijk voor psychosociale therapie, genaamd Verrijking, aan het Emopad 37b in Geldrop. Mensen met hulpvragen over rouw- en verliesverwerking, stress, burn-out of spanningsklachten kunnen bij haar terecht. Monique heeft haar opleiding gedaan bij Marieke de Bruijn (docent en rouwtherapeut, opgeleid door Elisabeth Kübler Ross in Amerika). Haar werk is erop gericht om de ander in contact te brengen met zijn of haar eigen innerlijke wijsheid en aandacht te geven aan wat het leven uit balans brengt. Monique leert haar cliënten hoe verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gevoelens en hoe hiermee om te gaan. Ze laat zien wat het betekent om te luisteren naar je intuïtie en om hierop te vertrouwen. Door haar eigen levenservaringen en die vanuit haar werk met u te delen, zal de lezing herkenbaar zijn voor velen. Het publiek krijgt ook een visualisatieoefening aangereikt.

Naast de lezing van Monique zal Uitvaartzorg Hans Raaijmakers met enkele medewerkers aanwezig zijn. Na de lezing kunnen zij u informeren over de mogelijkheden van afscheid nemen op een persoonlijke wijze, aangepast naar de wensen van alle betrokkenen. Hans heeft zowel in Geldrop als in Nuenen de mogelijkheid om de overledene in huiselijke sfeer op te baren, waarbij nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen op de momenten die zij zelf kiezen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed om te voldoen aan de persoonlijke behoeften rondom het afscheid nemen en de keuze voor cremeren of begraven.

Waar en wanneer
De lezing vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 bij Heerenhuys23, Heuvel 23 in Geldrop. Aanvang lezing 20.00 uur. De toegang is gratis. Parkeergelegenheid is gratis op 50 meter afstand. De lezing zal plaatsvinden in het koepelhuys. De ingang is aan de zijkant van Heerenhuys23.

In verband met de te verwachten belangstelling, is aanmelden wenselijk. Dit kan via info@praktijkverrijking.nl of info@hansraaijmakers.nl.
Telefonisch is Hans te bereiken op het nummer 040-7808000 en Monique op het nummer 06-31201825.

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Uw naam:*

Uw emailadres:*

Uw reactie:


Gerelateerde pagina's: