Kosten en verzekering

Informatie over te verwachten kosten

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen. Kiest u voor crematie of begrafenis, wilt u wel of geen kennisgeving in de krant plaatsen, komen er veel mensen naar de uitvaart of vindt deze in besloten kring plaats? Voor extra tijd in de aula bijvoorbeeld wordt door het crematorium een hoger bedrag in rekening gebracht.

Uw keuzes bepalen uiteindelijk de hoogte van de totale kosten. Kiest u voor crematie dan kunt u denken aan een bedrag tussen de € 3.000,00 en € 7.000,00, een begrafenis is in het algemeen duurder. Wilt u meer informatie over de kosten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bij het verzorgen van een uitvaart communiceren we altijd direct en duidelijk wat de kosten zijn. U ontvangt van ons tevens een gespecificeerd overzicht van de kosten. Zo komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.


Heeft u een uitvaartverzekering?

Dan zou bij u de indruk kunnen bestaan dat uw verzekeraar de uitvaartverzorger aanwijst. U bent daar echter vrij in, u mag zelf bepalen door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen. Het kan verstandig zijn om vooraf bij enkele uitvaartondernemingen te informeren naar hun tarieven. Het tarief is echter niet bepalend voor de wijze van dienstverlening.


Lifetri-uitvaartverzekering

Wanneer u een natura-verzekering heeft afgesloten dan levert de verzekeringsmaatschappij een standaard basispakket volgens de polisvoorwaarden, voor elke extra dienst moet u dan bijbetalen. Bovendien worden er soms kosten in rekening gebracht voor diensten die voor ons vanzelfsprekend tot ons servicepakket behoren. Kiest u voor een andere uitvaartonderneming dan zal de verzekeraar een bepaald bedrag uitkeren. Hoe hoog dit bedrag is kunt u navragen bij uw verzekeraar.


Kapitaalverzekering

Heeft u een kapitaalverzekering dan keert de verzekeringsmaatschappij het bedrag uit wat op de polis vermeld staat. Dit bedrag kunt u gebruiken om de uitvaartkosten (gedeeltelijk) te betalen. Het heeft voor u geen financiële consequenties wanneer u voor een andere uitvaartonderneming kiest.Informatie over Lifetri Uitvaartverzekeringen

Bereken hier de premie van uw uitvaartverzekering


Gerelateerde pagina's: