Even voorstellen…

Pieter Liebregts, grafisch vormgever

Mijn naam is Pieter Liebregts, ik werk nu bijna 5 jaar bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers als grafisch vormgever. Ook ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het Uitvaarthuis.


Hoe ziet jouw dag eruit? Wat zijn je werkzaamheden?

Samen met een collega maak ik de rouwkaarten, gedachteniskaartjes en ander rouwdrukwerk. Ook maak ik foto/videopresentaties die kunnen worden getoond tijdens uitvaartdiensten.

Naast het werk als grafisch vormgever beheer ik alle voorraden (denk aan papier voor drukwerk, huishoudelijke artikelen en consumpties) en zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat het Uitvaarthuis er te allen tijde perfect uitziet, zowel binnen als buiten.


Wat is het belang van jouw functie binnen Uitvaartzorg Hans Raaijmakers?

Bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers worden zowel het drukwerk als de foto- en videopresentaties in eigen huis vervaardigd. Dat maakt het mogelijk om maatwerk te leveren en snel te schakelen tussen de wensen van nabestaanden en de uitvoering daarvan. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het persoonlijke karakter van een afscheid.


Wat maakt voor jou dit werk zo bijzonder?

Het werk is afwisselend en ik kan me op een creatieve manier inzetten voor een mooi afscheid van een overledene, dat levert vaak dankbare reacties op en geeft om die reden veel voldoening.


Waarom pas jij zo goed binnen het team van Hans Raaijmakers?

Ik deel de visie met betrekking tot de uitstraling en de kwaliteit die we als team nastreven. Daarbij stel ik me flexibel op wat nodig is binnen een kleine uitvaartonderneming. Ik wil ernaar blijven streven om voor elke overledene en familie iets origineels en persoonlijks te maken en nooit in herhaling te vallen.


Dit interview met Pieter is afgenomen door Kirsten, een 4e jaars MBO student van de opleiding Marketing en Communicatie van het Summa College.Gerelateerde pagina's: