Het Coronavirus

Gevolgen voor uitvaarten

De overheid heeft op 15 maart maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Deze maatregel is van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar het verlies delen, is nu niet mogelijk.

De uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken mogen uit niet meer dan 30 personen bestaan. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er geen koffie of thee geschonken en is er geen nazit.

Gezien de zeer bijzondere omstandigheden, vragen wij uw begrip hiervoor.


Zijn er beperkingen aan het opbaren van de overledene?

Nee, de overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. De kist mag zowel open als dicht.


Crematorium en Begraafplaats

Wij willen u erop wijzen dat niet alleen uw uitvaartverzorger aandacht zal vragen voor de RIVM-richtlijnen. Ook crematoria en begraafplaatsen zullen toezien op de naleving daarvan.

Kijk voor meer informatie op de website van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen en/of op de website van de Landelijke Vereniging van Crematoria.


Condoleren

Niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen, bijvoorbeeld door te omhelzen, bij het verlies van een dierbare. Door het coronavirus zijn maatregelen afgekondigd dat we, ter bescherming van onze gezondheid, geen handen meer schudden en dat we het sociale en fysieke contact tot het minimum moeten beperken.


Een respectvol alternatief voor handen schudden

Uw hand op uw hart leggen en uw condoleance uitspreken.

Ook het namasté gebaar is tegenwoordig een mooi geaccepteerd gebaar om uw medeleven te uiten.
Wij wensen iedereen vooral gezondheid, sterkte en wijsheid toe tijdens deze vreselijke periode.


Team Uitvaartzorg Hans Raaijmakers